SHARE

Az egészségért, a környezetért két keréken!

Sikeres rendezvényt szerveztünk Szentesen.
Lezárult a „Bringázz Szentes! - Egy nap a kerékpárosokért” rendezvény június 11-én Szentesen. A város sikerrel pályázott a DAOP-3.1.2/A-11-2011-0001 számú pályázaton, melynek köszönhetően 2,24 km új kerékpárutat építettek, továbbá a már meglévő út egy szakaszát is felújították. A beruházás mellett fontos volt a szemléletformálás is, melynek teljes kommunikációja Ügynökségünk feladata volt.
Elsőként a projekt arculatát terveztük meg, ahol a fő szempontok voltak, hogy egyrészt a formák és színek kapcsolódjanak a már korábban kialakított arculathoz, másrészt, hogy egyértelmű legyen a kerékpáros vonatkozás.
A szemléletformálás célja az volt, hogy minél több szentesi válassza a kerékpárt fő közlekedési eszközének, hiszen olcsó, biztonságos, egészséges és környezetkímélő jármű.

Az Ügynökségünk által készített információs kiadványban is ezekre az üzenetekre fektettük a hangsúlyt: felhívtuk a figyelmet a biciklizés előnyeire, megcáfoltuk a kerékpározással kapcsolatos tévhitek, bemutattuk a legfontosabb KRESZ szabályokat.
A szentesi lakosokat két fő célcsoportra osztottuk. Az iskolába járó gyerekeket a „Bringázz Szentes! - Egy nap a kerékpárosokért!” rendezvényen a kerékpáros kvíz, az oktatás és az ügyességi játékokon keresztül értük el. A programoknak köszönhetően az iskolások nagy része ígérte meg, hogy biciklivel fog járni az iskolába.
A másik célcsoportunk a munkába igyekvő felnőttek voltak, akiket a munkahelyük közelében és a belvárosban leptünk meg június 11-én egy-egy, a Magyarvíz Kft-től kapott Prímavera ásványvízzel, információs kiadvánnyal és biciklis „kütyüvel”. A szentesi cégeket DM levél formájában tájékoztattuk az eseményről. Az eseményen több szentesi vállalat is együttműködött az önkormányzattal.


A grafikai tervek és a nyomdai kivitelezés mellett a teljes projekt során Ügynökségünk szakemberei írták szöveges tartalmakat, a sajtóközleményeket, és a Facebook-on keresztül, posztok formájában is kommunikáltunk. Így a teljes lakosságot hatékonyan tájékoztattuk a munkálati folyamatokról, eseményekről és természetesen a kerékpározás előnyeiről.
A „Bringázz Szentes! - Egy nap a kerékpárosokért” kampány során alkalmazott kommunikációs eszközök:
· információs kiadvány kerékpáros térképpel
·  plakátok, szórólapok,
· DM levelek,
·  molinók, reklám zászlók
·  sajtóközlemények,
·  online közösségi kommunikáció,
· népszerűsítő, szemléletformáló rendezvény,
·  gerilla kampány, hosztesz promóció

A rendezvény támogatói, segítői: Szentes Város Önkormányzata, Magyarvíz Kft. - Primavera ásványvíz, Hungerit Zrt., Legrand Zrt., HK-Ceram Kft., Metalcom Zrt., DelKerTesz, Szentes Városi Rendőrség - Közlekedésbiztonsági Alosztály, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szentesi - Tankerület, Koszta József Általános Iskola, St. Jupát Sport Egyesület, Varga Bringa Kerékpár Szaküzlet, Szentesi Sportközpont-BMX pálya.