SHARE

Sokan nem is tudják, hogy a tanulási és viselkedési problémának egyik fő oka, hogy a rászoruló családokból érkező gyermekek egy része látásproblémája miatt nem látja rendesen a táblát az iskolákban. A következménye pedig alulteljesített tanulás, rossz osztályzatok, fokozott iskolai problémák, és ebből adódóan az érintett tanuló egyre jobban lemarad a többi diáktársától.

Ezt a tendenciát szeretné megállítani és megelőzni a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Látás Ajándékba! programja. Célja, hogy a mélyszegénységben élő gyerekek számára szemvizsgálatot és szemüveget biztosít.

Az egri Divinus pincészet ehhez a karitatív munkához felajánlotta saját minőségi rozé borát, a SPAR Magyarország pedig vállalta, hogy az ünnepek alatt az  INTERSPAR áruházakban értékesíti a borokat. A felajánláshoz csatlakozott csapatunk is és egy figyelemfelhívó borcímkét terveztek grafikus kollégáink. A GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. pedig vonalkódot biztosított a csomagolástervezéshez.

A kreatív ötlet, az ajándékot szimbolizáló masni és a szemüveg összefonódása.

A programot elindító partnerként reméljük, hogy eredményeként egy üveg Divinus Rozé megvásárlásával Önök is hozzájárulnak ahhoz, hogy egy hátrányos helyzetű kisgyermek szemüveghez jusson és ezen keresztül szebbnek lássa a világot :).

Médiamegjelenések:

FAKTOR.HU

RIPOST