SHARE

2013 október 17-18. között került megrendezésre a Pályaválasztási Vásár Szegeden, melynek idei évben is az Szegedi Ifjúsági Ház adott otthont.
 
A kiállítás számos hasznos információt  nyújtott a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló általános-, közép- és felsőfokú oktatási intézmények tanulóinak (és szüleiknek), valamint segített a pályakorrekciót tervező felnőtteknek is a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő, helyes pályadöntés meghozatalában.
 
Ügynökségünk nagy örömére szolgált, amikor a rendezvény főszervezője, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja együttműködésünket kérte a kiállítás minél színvonalasabbá, interaktívabbá tételéhez.
 
Cégünk kivitelezte a rendezvény fő arculatát kialakító reklámeszközöket. Molinókat, brossúrákat, reklámajándékokat, a rendezvényen közreműködők pólóját, a Vásár központi tájékoztató anyagait terveztük és kiviteleztük. Ezen reklámeszközök kivitelezésénél törekedtünk a fiatalos, lendületes stílus, könnyű értelmezhetőség kialakítására. 
 
Továbbá mi biztosítottuk a kiállítás egyik különleges elemét, a még újdonságnak számító érintőképernyős terminált, melynek érdekessége, hogy blue tooth terminal-ként is működik, mely zavartalan működését folyamatosan biztosítottuk a kiállítás ideje alatt.
 


E terminálnak abban áll az újdonsága, hogy az egyszerű információs KIOSK-ok tájékoztató szerepének betöltésén túl az bluetooth kapcsolatot tud létesíteni a látogató okos telefonjával, melyre egyszerű módon, mindenféle engedélyező kód vagy telefontársítás mellőzésével, a pályaválasztással kapcsolatos információkat tud a mobiljára letölteni, valamint nagyobb terjedelmű szöveges tartalom esetén azt e-mail formájában tudja magának továbbítani.
 
Úgy gondoljuk, és a látogatói visszajelzésekből is ezt érezzük, hogy sikerült a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjával egy stílusos, interaktív kiállítást létrehoznunk, ezzel segítve számos pályaválasztás előtt álló diák jövőre vonatkozó döntését.

Tápai Gábor