SHARE

On two wheels for your health and the environment!

We organised a successful event in Szentes. The event, entitled “On your bikes, Szentes! – A day for cyclists” was held in Szentes on June 11 2013. The town won the tender number DAOP-3.1.2/A-11-2011-0001, thanks to which 2.24 km of bicycle lane had been built and part of the already existing path modernised.
Besides the investment, raising awareness was also important, and our Agency was responsible for the whole publicity of the event.
First, we designed the profile of the event, where the main points were that shapes and colours should match the profile created earlier, and on the other hand, that its relevance to cyclists should be obvious.
The aim of the awareness raising was for more and more residents of Szentes to choose the bicycle as their main vehicle, as it is cheap, safe, and is good for you and the environment.

Az Ügynökségünk által készített információs kiadványban is ezekre az üzenetekre fektettük a hangsúlyt: felhívtuk a figyelmet a biciklizés előnyeire, megcáfoltuk a kerékpározással kapcsolatos tévhitek, bemutattuk a legfontosabb KRESZ szabályokat.
A szentesi lakosokat két fő célcsoportra osztottuk. Az iskolába járó gyerekeket a „Bringázz Szentes! - Egy nap a kerékpárosokért!” rendezvényen a kerékpáros kvíz, az oktatás és az ügyességi játékokon keresztül értük el. A programoknak köszönhetően az iskolások nagy része ígérte meg, hogy biciklivel fog járni az iskolába.
A másik célcsoportunk a munkába igyekvő felnőttek voltak, akiket a munkahelyük közelében és a belvárosban leptünk meg június 11-én egy-egy, a Magyarvíz Kft-től kapott Prímavera ásványvízzel, információs kiadvánnyal és biciklis „kütyüvel”. A szentesi cégeket DM levél formájában tájékoztattuk az eseményről. Az eseményen több szentesi vállalat is együttműködött az önkormányzattal.


A grafikai tervek és a nyomdai kivitelezés mellett a teljes projekt során Ügynökségünk szakemberei írták szöveges tartalmakat, a sajtóközleményeket, és a Facebook-on keresztül, posztok formájában is kommunikáltunk. Így a teljes lakosságot hatékonyan tájékoztattuk a munkálati folyamatokról, eseményekről és természetesen a kerékpározás előnyeiről.
A „Bringázz Szentes! - Egy nap a kerékpárosokért” kampány során alkalmazott kommunikációs eszközök:
· információs kiadvány kerékpáros térképpel
·  plakátok, szórólapok,
· DM levelek,
·  molinók, reklám zászlók
·  sajtóközlemények,
·  online közösségi kommunikáció,
· népszerűsítő, szemléletformáló rendezvény,
·  gerilla kampány, hosztesz promóció

A rendezvény támogatói, segítői: Szentes Város Önkormányzata, Magyarvíz Kft. - Primavera ásványvíz, Hungerit Zrt., Legrand Zrt., HK-Ceram Kft., Metalcom Zrt., DelKerTesz, Szentes Városi Rendőrség - Közlekedésbiztonsági Alosztály, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szentesi - Tankerület, Koszta József Általános Iskola, St. Jupát Sport Egyesület, Varga Bringa Kerékpár Szaküzlet, Szentesi Sportközpont-BMX pálya.