SHARE

Karácsony előtt nyitotta meg kapuit a nagy részben pályázati forrásból megvalósuló Szent-Györgyi Albert Agóra, Szeged új tudományos, oktatási és kulturális központja.
Közbeszerzési pályázat nyertesként vettünk részt a beruházás kommunikációjában. A kilenc hónapos megbízás során fontos feladatunk volt a sajtóval és a nagyközönséggel való kapcsolattartás, információs anyagok, táblák készítése, az arculati kézikönyv kidolgozása, továbbá a televíziós és a rádiós interjúk koordinálása, PR cikkek írása, információs anyagok és fotódokumentáció készítése. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Új Széchényi Terv / ÚSZT programjának keretén belül valósult meg a nyilvánosság biztosításának és kommunikációs feladataihoz kapcsolódóan. 

Az Új Széchényi Terv keretében megvalósuló beruházásban a CME Hungary Zrt. PR csapatával közösen vettünk részt. A projekt kommunikációja során több hangsúlyos elem is volt. Kiemelt üzenetként fogalmazódtak meg a modern építészeti és funkcionális megoldások. Például a klímatorony, a modern rendezvénytermek, vagy az üzemeltetés energiatakarékos megoldásai, a napkollektorok, a hőszivattyúk. A projekt második felében nagy hangsúlyt kapott az épületbe költöző intézmények kommunikálása. Nagy megtiszteltetés volt olyan rangos szakmai szervezetekkel dolgoznunk, mint a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság informatikatörténeti gyűjteménye, a Szegedi Tudományegyetem Informatóriuma és a Szegedi Biológiai Központ látványlaboratóriuma.  Szeged egyik hajtóereje a tudás, ez az intézmény pedig ennek a nagyközönség számára épített „fellegvára”. Ez kiemelt üzenet volt a kommunikáció során.
A projektet különös figyelem kísérte. Ebből adódóan számunkra amellett, hogy megfelelő tájékoztatást tudjunk nyújtani, és hogy a megbízó által közvetíteni kívánt üzenetek pontosan célt érjenek, fontos volt, hogy olyan anyagokat készítsünk, melyekre mind design, mind tartalom szempontjából büszkék lehetnek a szegediek. További fontos célunk volt, hogy a Megbízó igényeinek maximálisan megfeleljünk, hosszú távon elégedett Ügyfelünk legyen. Végül, de nem utolsó sorban fontos volt számunkra, hogy a szerteágazó, sok egyeztetést, kompromisszumot kívánó munka során meg tudjuk tartani szakmaiságunkat, és olyan anyagokat készítsünk, melyek megállják a helyüket akár nemzetközi viszonylatban is.

Nagyon jó volt látni, hogy milyen sokan jöttek el a rendezvényre, nem csak a hivatalok képviselői a sajtó és a projektben résztvevők, hanem Szeged lakossága is nagy számban vett részt a megnyitón. És nagyon jó volt látni, hogy a diákok milyen nagy örömmel vették birtokba az épületet és a kiállítói tereket. Szeged Város mind a kultúra, a tudomány szeretetéből, mind közösségépítésből jelesre vizsgázott. Nagyon jól sikerültek a sajtótájékoztatók, aktív volt a sajtó, együttműködő volt a Média, végig érdeklődtek a téma iránt. A beköltöző intézmények vezetői sokat segítették a munkánkat. Köszönet ezért nekik!
A legnagyobb tanulság, hogy bármilyen nehéz körülmények között akarattal, pozitív hozzáállással és tehetséges szakemberekkel komoly sikereket lehet elérni. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a projektben részvevőknek, segítőinknek, a megrendelőknek a közreműködőknek, a sajtó munkatársainak, a beköltöző intézmények vezetőinek, munkatársainknak valamint Szeged lakosságának segítségükért és figyelmükért. Sikeres projekt volt számunkra, sikeres projekt volt Szeged város számára, és sikeres projekt a szegediek és a régióban lakók számára.