SHARE

Ügynökségünk 2010-ben, közbeszerzési eljárás keretében nyerte el „a várpalotai Thury –vár építészeti felújítása és látogatóbarát fejlesztése” kdop-2.1.1/B-2f-2009-0005 számú projekthez kapcsolódó átfogó kommunikációs munkát, amely három nagyobb részből állt. A pályázat igen komoly és felelősségteljes disszeminációs és marketing feladatokat fogalmazott meg: arculattervezés, marketing anyagok tervezése és gyártása, kiadványok készítése, valamint média kommunikáció és rendezvényszervezés. Ezek keretében készítettünk magyar és angol nyelvű tájékoztató leporellókat, az ÚSZT (Új Széchenyi Terv) legújabb arculati követelményeinek megfelelő kiadványokat, jegyzettömböt, mappát és zsinórfüles táskát is. Lehetőséget kaptunk egy igazán különleges, a thury-vár – általunk kialakított - arculatát, egyéniségét tükröző, az olvasót hat nyelven köszöntő 52 oldalas image kiadvány készítésére is, amely bemutatja a vár történetét, rekonstrukcióját, és a történelmi hagyományokat hűen őrző „várbélieket”.


A mi feladatunk volt, hogy olyan honlapot készítsünk, amely amellett, hogy megfelel a mai modern trendeknek, megadja a tiszteletet a több száz éves várnak is. Nyugodtan mondhatjuk, és megbízóink is megerősítettek abban, hogy ezt a cél is elértük. A www.thuryvar.hu weboldalon két 3D-s térkép mutatja be a várat azoknak is, akik egyelőre nem kereshetik fel személyesen a műemléket. E honlap adatbázisa alapján elkészítettük az Európai uniós támogatásból megvásárolt négy érintőképernyős terminál, illetve egy tájékoztató monitor tartalmát is. A várban audio-guide rendszer teszi komfortosabbá a műemlék, illetve az ott lévő kiállítások megismerését. A magyar mellett angol, német, román, szerb, szlovák, és ukrán nyelven is köszönti a rendszer az odalátogatókat. A professzionális minőségű hanganyagok elkészítéséért szintén mi vállaltunk felelősséget.

Ügynökségünknél a média és a kommunikáció terén gyakorlatot és tapasztalatot szerzett kollégák is dolgoznak, így nem jelentett problémát a sajtóközlemények elkészítése sem. A projekt ünnepélyes zárására 2011. június 24-én került sor. Ügynökségünk 120, a turizmus területén dolgozó vendég számára reneszánsz ebéddel, a Pavane és a Renaissance Consort együttesek nívós műsorával színesített Szakmai napot, illetve délután egy 150 fős projektzáró rendezvényt is szervezett, teljes körű cateringgel, amelyet a Bourdon trió és a Kecskés Együttes produkciói színesítettek. Ezen a rendezvényen adták át ünnepélyes keretek között az elkészült várat, amelyet az országgyűlés alelnöke és a város polgármestere nyitott meg jelképes szalagátvágással a közönség számára.

by Tápos