Mobil applikáció
fejlesztés

Hybrid applikáció

A hybrid applikáció két részből tevődik össze, az egyik rész a natív rész, a másik pedig a webes rész. Ezt a két területet dolgozzuk össze egy alkalmazáson belül, Az applikáció natívan részei (az alkalmazásfejlesztésben használatos SWIFT vagy C# nyelven) íródnak bizonyos elemei viszont webes megoldásokkal HTML, CSS, JavaScript és PHP nyelveken. A hybrid alkalmazások ideális megoldást adnak olyan projektek esetére, melyek szorosan kapcsolódnak egy adott weboldalhoz vagy gyakori a frissítések száma. A hybrid applikációknál egy weboldal és egy adminisztrációs felület kapcsolódik össze, így az alkalmazás és a webolda (ak) tartalma egyidejűleg módosítható.

A legnagyobb előnye az egyszerű kezelhetőség és további fejleszthetőség. Egy natív alkalmazást a Google Play vagy App Store publikálást követően úgy tudjuk frissíteni az applikáció forráskódját újraírjuk és újból feltöltjük a megfelelő store-okra. Ez esetben az app felhasználók értesítést kapnak, hogy az új verzió érhető el, melyet frissíthetnek.

A Hybrid applikáció nem kell, mivel a nagyobb részt webes megoldással készített elemeket az adminisztrációs felületen keresztül, vagy webes programozással lehet frissíteni. Ebben az esetben a felhasználók csak annyit tapasztalnak, hogy az appot megnyitva egyes részek frissültek.
Így a hybrid appal időt, ezáltal pénzt spórolhatunk meg, mivel nem kell a Google Play és az iTunes feltöltéseket igénybe venni, nem kell kivárni a Store-ok újbóli ellenőrzését, verziófrissítéseit.

Ezek az alkalmazások elsősorban online tevékenységhez is kötöttek, pl. étel rendelés, hírek, GPS műveletek, chatek. Napjainkban minden online működik, minden felhasználó online térben van és ezáltal ezek hybrid app rendszerek a legjobb megoldások.

Android alkalmazás fejlesztés

Az Android a világon a legelterjedtebb, egységes és nyílt forrású operációs rendszer, 2019-ben az eladott mobileszközök 89%-a Android rendszeren működik!

A kedvezőbb Store-feltöltés lehetőségek és a szabad telepítéseknek köszönhetően a fejlesztés költsége is kedvezőbb a konkurensekétől. A szabad telepítések jelentése az, hogy bármilyen külső eszközre történő Android applikáció telepítése engedélyezett. Szabadon telepítheti akár a cég dolgozóinak eszközeire, megtakarítva ezzel a Google Play Store feltöltéssel járó egyéb fejlesztési költségeket.

Az Android alkalmazásfejlesztés optimális választás azoknak, akiknek nincs megfelelő kezdő tőkéje mindkét platformra fejlesztetni, de mégis szeretné kipróbálni az applikáció közösségi és marketing erejét. Egy Android alkalmazás fejlesztéssel lefedi az okostelefon felhasználók oroszlánrészét, főleg Európában, ahol ez a százalék jóval magasabb, mint az egész világra vetítve.

iOS alkalmazás fejlesztés

Az iOS a világon a második legelterjedtebb mobil operációs rendszer, 2019-ben az eladott mobileszközök kb. 13%-a iOS rendszeren működik. Kizárólag az Apple termékeire, az iPhone, iPod touch és iPad készülékekre fejlesztették.

A kedvezőtlen Store-feltöltés követelményeknek, elvárásoknak és a korlátozott telepítésnek köszönhetően a fejlesztés költsége is lényegesen magasabb a konkurens rendszerekétől. Az applikáció App Storba való feltöltésekor rengeteg kérdésre kell választ adni, az Apple fejlesztői pedig az új alkalmazást nagyon részletesen ellenőrzik és bármilyen apró hiba vagy hiányosság esetén azonnal visszadobják. Hiába teszteljük le applikációt még így is, sok esetben az iTunes Connect hátráltatja a Store-ba vaó publikálást.

Érdemes azonban ezt a kb. 13%-ot is kihasználni, célpiacunktól függően, mert pl. Észak-Amerikában piacvezető. Magyarországon is jelentős és népszerű az Apple termékei, nézzünk csak szét közvetlen környezetünkben igen sok Iphon-nal találkozunk .